Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Zeelandbrug vaartocht

I.v.m. Corona kan het zijn dat de tijden niet meer kloppen. Gelieve voor de juiste tijden contact op te nemen met de Frisia.

De Zeelandbrug was ooit de langste brug van Europa, een kopie van deze brug staat in Denemarken.

We kennen hem allemaal, maar een keer onder de brug doorvaren, door de pijlers kijken, welke kaarsrecht staan. Het is net een tunnel. Een schitterend bouwwerk welke  december 2015 haar 50e verjaardag vierde. Deze brug is uitgeroepen tot Rijksmonument.


Combineer de vaartocht met een bezoek en beklimming van de dikke toren in Zierikzee, waar een tentoonstelling over de bouw van deze brug is.

Niet alleen de brug kunnen we bewonderen. Hier op het smalste stukje van de Oosterschelde, zitten regelmatig bruinvissen ( de Nederlandse Dolfijn) Voor het havenhoofd van Zierikzee, en in de buurt van de brug wordt deze regelmatig gespot.

 

Deze vaartocht vertrekt vanuit Zierikzee. We varen 2 x onder de Zeelandbrug door, varen langs Colijnsplaat. Voor Colijnplaat zijn restanten van de Tempel van de godin Nehalennia gevonden. Deze tempel is nagebouwd aan de haven van Colijnsplaat. Vanaf het schip kunt u hem mooi zien.


We varen terug langs de Mosselzaadinvanginstallaties (dit is de moderne milieu bewuste manier van mosselzaad inwinnen) waarna we 75 minuten later weer in Zierikzee arriveren.


Wegens de drukte in Zierikzee, adviseren wij u tijdig naar Zierikzee te komen en te parkeren op een van de parkeerpleinen. De binnenstad is alleen parkeren vergunninghouders. Parkeerplein aan de Hoofdpoortstraat is snel vol, voor andere parkeerplaatsen klik hier.


AANMELDEN HIER


11.00 - 12.15 uur haven Zierikzee

Datum en tijd:

  • wo 09 sep 2020, 11:00 uur

Kosten: Kind t/m 3 jaar gratis 4 t/m 11 jaar € 6,– vanaf 12 jaar € 9,–

Inlichtingen: Frisia Rondvaarten

Organisatie: Frisia Rondvaarten

Aanmelden: Verplicht via link of www.frisiarondvaarten.nl

Terug naar overzicht