Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

WildWier smaaksafari

Je weet dat zeewier op je bord enorm gezond is, maar lijkt je dat een brug te ver? 


Kom dan een smaaksafari bij ons doen! Deze workshop hebben we speciaal opgetuigd voor hen die flink wat méér willen dan alleen maar zeewier zien. De smaaksafari is een bijzondere manier om over de drempel te stappen en te ontdekken hoe jij zeewier op je bord krijgt. Deze safari leidt je naar de wilde groei van de Noordzee, waar je met laarzen en een dosis nieuwsgierigheid de basics van zeewier wordt bijgebracht. Het wordt één grote 'proeftocht' die we afsluiten met een buffet-aan-zee, made bij all-of-us.....


Bereid je voor!

- Neem laarzen mee of als je die niet hebt, dan volstaan (in de zomer) schoenen die nat (zout) mogen worden en je voeten beschermen tegen scherpe oesters. We lopen max. 400 meter.

- Zorg dat je bestand bent tegen de weersomstandigheden! Neem winddichte kleding en zonnebrand en op koude dagen teveel kleding mee. We staan meestal vol in de (koude) wind       op deze lokatie.

- Check van te voren de lokatie. Wij hebben op het laatste moment geen tijd om je via de telefoon naar de goede plek te loodsen ;-)


Routebeschrijving:

Vanaf N57, afslag Neeltje Jans. Einde afslag linksaf (bordje Noordzeestrand). Bij de haven rechtsaf (bordje 'parkeren'). Dan na 250 meter linksaf het onverharde terrein op. Rijd door tot einde havendam bij de grote vierkante betonnen blokken. Je kunt hier prima parkeren. Er is geen sanitaire voorziening.


Privacy & PR

Voor Pr-doeleinden maken we soms foto's of korte video's. Mocht je niet in beeld willen komen, laat ons dat dan even weten via de e-mail.


Wetgeving

Het is in Zeeland niet toegestaan om zeewier te snijden.

WildWier heeft hiervoor een vergunning.


Verhinderd?

Laat het z.s.m. weten, zodat we nog mensen op de wachtlijst kunnen benaderen. Je bent ons geen kosten verschuldigd als je meer dan 48 uur voor aanvangstijd ons op de hoogte brengt van je afwezigheid.

 

Einde noordoostelijke havendam van Vluchthaven op eiland Neeltje Jans. Dat is de haven ten westen van het Topshuis. (grote vierkante gebouw van Rijkswaterstaat)


eiland Neeltje Jans Vrouwenpolder

Datum en tijd:

  • zo 06 sep 2020, 11:00 uur

Kosten: € 58,-- pp (2,5 uur) Graag voor aanvang (min. 24 uur) overmaken naar NL 41 ASNB 0781 2530 71 t.n.v. WildWier met vermelding van naam en datum excursie.

Inlichtingen: Informatie: info@wildwier.nl of bel Guido 06-20526380 of Ellen 06-20337361

Organisatie: WildWier

Aanmelden: Ja, verplicht. Info@wildwier.nl o.v.v. naam en tel

Terug naar overzicht