Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Themavaartocht Roggenplaat (Smartsediment)

Op 1 oktober start Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat met de suppletie van 1,3 miljoen kuub zand op de Roggenplaat. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden eind dit jaar klaar zijn. Daarmee blijft de Roggenplaat een rijk gedekte tafel voor tenminste 25 jaar voor vogels als de wulp en scholekster.


Tijdens de vaartocht praten boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten en Wilco Jacobusse, coördinator van Nationaal Park Oosterschelde, je bij over de ophoging van de Roggenplaat en gaan we op zoek naar vogels en zeehonden die dagelijks van de zandplaat gebruik maken.


Wat is Smartsediment?

Delta’s zijn een van de meest rijke ecosystemen ter wereld. Zo ook de Scheldedelta; een uniek beschermd Natura 2000-gebied. Haar twee ‘zeearmen’ – de Oosterschelde en Westerschelde, Boven- en Beneden-Zeeschelde – staan de laatste jaren helaas sterk onder druk. Het verdwijnen van zandplaten en ondiepe watergedeeltes bedreigt vogels, vissen en zeehonden.


Smartsediment wil de biodiversiteit, bodem en andere functies van de delta opnieuw in evenwicht brengen. Door kennisdeling, monitoring en analyse werken we tevens aan oplossingen voor de toekomst.


Foto: Edwin Paree
Datum en tijd:

  • za 14 sep 2019, 10:00 uur

Kosten: Dankzij Natuurmonumenten en de Provincie Zeeland is deze vaartocht gratis.

Inlichtingen: IVN Zeeland 0113-211675 ma/do onder kantooruren

Organisatie: Natuurmonumenten en Provincie Zeeland

Aanmelden: Ja, via aanmeldformulier

Aanmelden

Datum en tijd
za 14 sep 2019, 10:00 uur
Nog beschikbare plaatsen
Terug naar overzicht