Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Nehalennia Colijnsplaat - Gallery Maritime 08/09

GalleryMaritime brengt hedendaagse maritieme kunst in Colijnsplaat. 


Speciaal vandaag: bezichtiging expositie met uitleg over schelpsculpturen en de relatie Nehalennia met de zeilende scheepvaart van voorheen


Tijdens de Nehalennia-week van 8 t/m 15 september brengt de galerie een bijzondere ode aan de Zeegodin. Hét erfgoed van de Zeeuwse geschiedenis en óóit de belangrijkste regionale godin van Zeeland.


Maritiem beeldhouwer en architect Ludo van Well exposeert in de galerie schelpsculpturen en brengt een artistieke ode aan ‘de godin die bij het water woont’; wat volgens geschiedschrijvers Nehalennia in het Germaans betekent.


Van Well zal een bootsculptuur creëren dat de toeschouwer een idee geeft van het type schip uit de tijd dat de Zeegodin werd vereerd om haar beschermende krachten voor zeelieden. Van Well beeldhouwde het votief van Nehalennia met haar zinnebeelden; zoals de hond en een mand met fruit die waakzaamheid en bescherming symboliseren. Met het schip naast haar dat verwijst naar de belofte van de zeevarenden. Voorafgaand aan grote zeetochten beloofden de schippers haar, bij behouden terugkeer, een votiefsteen te zullen schenken. De opgegraven votiefstenen bij o.a. Ganuenta, inspireerde Ludo van Well tot het herscheppen van het votief.


Voorstraat 45 te Colijnsplaat, 12.00 - 18.00 uur

Datum en tijd:

    Kosten: Voor een bezoek aan de gallery zijn geen kosten verbonden.

    Inlichtingen: www.gallerymaritime.nl

    Organisatie: Gallery Maritime

    Aanmelden: Niet nodig

    Terug naar overzicht