Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Natuurvaartocht Oosterschelde

Haven Burghsluis Burghsluis

Rondvaart vol verrassende schoonheid van Nationaal park Oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizende vogels zich thuis voelen. Ervaar het nu zelf.

Een natuurvaartocht is een rondvaart van 2,5 uur.

Boek uw tafel en vaar tijdens laagwater langs de zandbanken, waar de zeehonden liggen te luieren. De gids geeft u live verslag in het Nederlands. Het verhaal is in meerdere talen in boekvorm aan boord. We varen langs de Stormvloedkering, de Schelphoek en de Plompe toren. Steeds vaker treffen we bruinvissen aan. Deze zoogdieren zijn het hele jaar in de Oosterschelde maar zijn het beste te zien met rustig weer.

Wat leeft er in en op de Oosterschelde?

Dertig minuten voor aanvang van de tocht kunt u aan boord om alvast naar uw gereserveerde plaats te gaan. Er is per tafel een schone verrekijker beschikbaar. Heeft u zelf een verrekijker of een fototoestel, neem deze dan mee! U kunt prachtige foto’s maken van dit unieke stukje Zeeland. Voor de kinderen vanaf 8 jaar is er een “doeboekje” beschikbaar. Zo kunnen ze spelenderwijs veel te weten komen over wat er leeft in en op de Oosterschelde.TIP neem zelf een pen en kleurtjes mee!


Tijdens de rondvaart is de kombuis geopend. Wij hebben een menukaart met verschillende kleine gerechten. Van een kop huisgemaakte soep en diverse broodjes tot  heerlijke gebakken mosselen of de hamburger met friet. In de picknickmand vindt u lekkere broodjes, hartige en zoete hapjes met daarbij een kop verse koffie of thee en jus d’orange. De picknickmand kunt u alleen online bestellen. U kunt ook de koffie en appeltaart of bolus al vooraf reserveren, wel zo makkelijk.


De Onrust is bijna geheel rolstoeltoegankelijk

Alleen het zonnedek niet. Dit is toegankelijk met een trap. Dat wil niet zeggen dat u als rolstoeler niet naar buiten kunt. De gangboorden beneden zijn 2 meter breed. Wilt u buiten zitten boek dan de plaatsen 43 of 45. U heeft hier een prachtig zicht over de Oosterschelde. De salon en de twee invalidentoiletten zijn makkelijk toegankelijk.


ZONDER RESERVERING IS HET OP DIT MOMENT NIET MOGELIJK OM MEE TE VAREN.


Haven van Burghsluis

Datum en tijd:

  • di 08 sep 2020, 13:30 uur
  • wo 09 sep 2020, 13:30 uur
  • do 10 sep 2020, 12:00 uur

Kosten: Volwassenen: € 18,50 Kinderen (3-11 jaar): € 12,50 Baby: € 12,50 Hond: € 3,00

Inlichtingen: www.ms-onrust.nl

Organisatie: Natuurmonumenten

Aanmelden: Ja, verplicht

Terug naar overzicht