Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Natuurvaartocht Nationaal Park Oosterschelde: schelpenbanktocht

Meerpaalweg 20 4401 KA Yerseke

De Oosterschelde is een getijden water met Eb & Vloed. Als het bijna Eb is varen we naar een zandbank die o.a. rijk is aan verschillende schelpen.

Door een speciaal ontwikkelde loopbrug gaat u, als u wilt, van boord voor een wandeling op dit ‘drooggevallen’ eiland… de bodem van de Oosterschelde dus!

Onder leiding van uw Gastheer ‘Nationaal Park Oosterschelde’ (NPO) gaan we op zoek naar schelpen, de wilde oesters en smaakvolle wieren.. dat maakt deze tocht zo bijzonder!

Enkele natuurvaartochten uit het schema doen wij in samenwerking met Natuurmonumenten, dan kunt u met één van de gidsen van Natuurmonumenten meelopen! ...bent u lid? ..reserveer dan via Natuurmonumenten en ontvang een korting! 


We starten deze rondvaart met veel weetjes over het grootste Nationaal Park van Nederland. Halverwege kunt u even de benen strekken op de bodem (zandplaat) van de Oosterschelde die bij laagwater voor een groot deel droog valt. 6 uur na deze tocht staat er weer 3,5 meter water waar u de wandeling had gemaakt…héél bijzonder dus! Natuurvaartocht met eiland stop! Regenlaarzen vereist!!

Voor kinderen is dit ook een leuke onderbreking en ook zeer leuke tocht omdat zij met emmer en schepnet schelpen, wieren, heremietkreeften  en krabben mogen zoeken, welke we aan boord gaan uitzoeken....

Voor groepen een zeer leuke, actieve tocht! Iets te organiseren en heeft u een datum? Wij informeren u graag onze beschikbaarheid..


Wat is inbegrepen ?

Bij deze tocht is het volgende inbegrepen:

  • Informatie van Gids/Gastheer NPO
  • Informatie boekjes Nationaal Park Oosterschelde
  • Schepnetje voor kinderen
  • Emmertje voor kinderen
  • Passagiers verzekering


Er zijn data in samenwerking met natuurmonumenten. Met zeer enthousiaste gidsen van natuurmonumenten.

Op www.natuurmonumenten.nl ziet u welke en word lid.. u gaat dan mee met een leuke korting! (zie: Zeeuws Wadlopen) 


Hapjes en drankjes zijn aan  boord verkrijgbaar...

  • Met welk schip is deze tocht mogelijk ?

YE 100 - ADRIAAN MARINUS


Opstapplaats: Meerpaalweg +/-20, 4401 KA Yerseke. Dit is de middelste haven van Yerseke.

Datum en tijd:

  • wo 14 jul 2021, 11:30 uur
  • wo 25 aug 2021, 11:00 uur
  • wo 22 sep 2021, 10:30 uur
  • vr 08 okt 2021, 10:30 uur

Kosten: Volwassenen 16,50 euro p.p. Kinderen (3 t/m 11 jaar) 12,50 euro p.p. Tickets vooraf reserveren en afhalen 45 min. vóór afvaart, zie kiosk in de middelste haven. Afvaart o.v.b. van voldoende deelname en weersomstandigheden. Vermelden bij reservering indien u rolstoelgebruiker bent.

Inlichtingen: +31 (0)6 - 22 08 93 93 (reserveren mag ook per sms info@marstrand.nl www.rondvaartenyerseke.nl www.ye100.nl

Organisatie: Marstrand Rondvaarten & Sportvisserij

Aanmelden: Ja

Terug naar overzicht