Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Lezing over ons zonnestelsel en nachtelijke hemelverschijnselen

Zaterdagavond 4 augustus 2018: lezing over ons zonnestelsel en nachtelijke hemelverschijnselen in de maand augustus


Jan Koeman - Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen


Op Schouwen-Duiveland heb je nog plekjes waar het echt donker is. Bijvoorbeeld op landschapscamping de Zonnehoeve in Zonnemaire.

We gaan zelf met een telescoop de hemel afspeuren op zoek naar Mars, Saturnus, Jupiter en Venus.


Op zaterdagavond 4 augustus a.s. zal Jan Koeman, medewerker van de sterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg, op de Zonnehoeve een lezing geven over wat we kunnen waarnemen aan de zomersterrenhemel. Bijzonder is dat we nu op 1 avond de 4 planeten Venus, Jupiter, Saturnus en Mars kunnen zien! Verder in augustus is elk jaar bij een heldere nachtelijke hemel een meteorenzwerm te zien waar de aarde doorheen trekt, de Perseïden. Rond 11, 12 en 13 augustus is deze meteorenregen het beste te zien. U krijgt van Jan Koeman de nodige waarneemtips en informatie over deze meteoren.


De lezing begint om 20:00 uur en duurt tot ca. 21:00 uur. Bij helder weer gaan we met de telescoop van de heer Koeman de hemel afspeuren en ziet u wellicht voor het eerst met eigen ogen de maantjes van Jupiter en de ring van Saturnus.


Meer informatie over de lezing is te verkrijgen bij de familie Van der Bijl Tel. 0111 691270 of www.dezonnehoeve.nl


Zonnemaire, zaterdag 4 augustus 20:00u

Datum en tijd:

    Kosten:

    Inlichtingen: Meer informatie over de lezing is te verkrijgen bij de familie Van der Bijl Tel. 0111 691270 of www.dezonnehoeve.nl

    Organisatie: De Zonnehoeve

    Aanmelden:

    Terug naar overzicht