Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Lezing: de Japanse oester in de Oosterschelde

Op vrijdag 20 september organiseert het Oosterscheldemuseum in Yerseke een lezing over de Japanse oester in de Oosterschelde. Professor Dr. Aad Smaal, schelpdierdeskundige, zal een toelichting geven over wat de rol van de Japanse oester betekent  voor de kweek, de natuur en het kustbeheer in de Oosterschelde.


In de handel staat de Japanse oester bekend onder de naam ‘creuse’ De Japanse oester, een exoot voor onze wateren, is in 1964 voor het eerst geïntroduceerd in de Oosterschelde ten behoeve van de oesterkwekers na de massale sterfte van de platte oesters tijdens de strenge winter van 1962/1963. Sindsdien heeft deze soort zich ontwikkeld tot een dominante soort. De meningen over de sterke groei van de Japanse oester in de Zeeuwse wateren verschillen.


Door de een wordt Japanse oester beschouwd als een plaag. Door de ander wordt het dier gezien als een waardevol element in mariene kustecosystemen als de Oosterschelde. Tijdens de lezing zal Aad Smaal o.a. de voor- en nadelen van de Japanse oester toelichten in relatie tot de kweek, het beheer en de betekenis voor de natuur in de Oosterschelde.


Oosterscheldemuseum, Kerkplein 1 in Yerseke: 19.30 - 21.30 uur

Datum en tijd:

  • vr 20 sep 2019, 19:30 uur

Kosten: De kosten zijn € 5,00 p.p.

Inlichtingen: Aanmelding en informatie via www.oosterscheldemuseum.nl of info@oosterscheldemuseum.nl

Organisatie: Oosterscheldemuseum

Aanmelden:

Terug naar overzicht