Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Koken op Laarzen

Faelweg 5 Vrouwenpolder

Je weet dat zeewier op je bord enorm gezond is, maar lijkt dat je een brug te ver? Trek dan je laarzen aan en kom met ons koken! Deze workshop hebben we speciaal opgetuigd voor hen die flink wat méér willen dan alleen maar zeewier zien: dit gaat over aanraken, ruiken, proeven en met zeewier koken. Koken op laarzen is een bijzondere manier om over de drempel te stappen en te ontdekken hoe jij zeewier op je bord krijgt. We slenteren langs de wilde groei van de Noorzee, waar je met laarzen en een dosis nieuwsWierigheid de basics van zeewier wordt bijgebracht. We besluiten met een buffet-aan-zee, made by all-of-us.


Prijs

€ 68,-- p.p. Max aantal deelnemers 12


Met je eigen groep
Heb je de voorkeur voor een eigen groep? Op één van bovenstaande data (mits nog vrij) of een datum naar wens (in overleg). Prijs op aanvraag.


Bereid je voor!
• Neem laarzen mee (aanbevolen), of als je die niet hebt, volstaan (alleen ‘s zomers) schoenen die nat (zout) mogen worden en je voeten beschermen tegen scherpe oesters. We lopen max 400 m.
• Check het weer en kleed je er naar (dus soms ook regenkleding)! Het is een winderige plek aan zee en meestal veel kouder dan je denkt. Neem daarom meer kleding (en winddicht) mee dan je van plan was ;-)
• Check van te voren de lokatie. Wij hebben op het laatste moment geen tijd om je via de telefoon naar de goede plek te loodsen ;-)
• Graag bij aanmelding laten weten als je vegan bent.
• Helaas kunnen er geen honden mee (behalve bij privé-groep)
• Neem een bakje mee (ca. halve liter) voor als je vers zeewier mee naar huis wilt nemen om mee te koken.


Vegan
De gerechten zijn vegetarisch en biologisch. Vegan? Laat het ruim van te voren weten (bij aanmelding)!


Corona
Doe voorafgaand de corona-gezondheidscheck. Moet je op één van de vragen JA antwoorden? Annuleer dan en kom graag een andere keer. Tijdens de workshop houden we 1,5 m afstand.


Betaling
Graag overmaken naar:
NL 41 ASNB 0781 2530 71 t.n.v. WildWier ovv naam en datum excursie.


Aanmelden en info
info@wildwier.nl (Laat naam, tel-nummer achter en evt. ‘vegan’).
Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt ontvangen!
Telefoon (alléén indien noodzakelijk): 06 20 52 63 80


Verhinderd?
Laat het z.s.m. weten, zodat we nog mensen op de wachtlijst kunnen benaderen. Je bent ons geen kosten verschuldigd als je meer dan 48 uur voor aanvangstijd ons op de hoogte brengt van je afwezigheid.


Waar - N51° 38’ 30.69”, E3° 42’ 21.61”
Einde noordoostelijke havendam van Vluchthaven op Neeltje Jans. Dat is de haven ten westen van het Topshuis (grote vierkante gebouw van Rijkswaterstaat).


Routebeschrijving:
Bus: lijn 133 - uitstappen Deltapark Neeltje Jans (500 m lopen)
Auto: vanaf N57, afslag Neeltje Jans. Einde afslag linksaf (bordje Noordzeestrand). Bij de haven rechtsaf (bordje ‘parkeren’). Na 250 m linksaf het onverharde terrein op. Rijd door tot einde havendam bij de grote vierkanten betonnen blokken. Je kunt hier prima parkeren. Er is geen sanitaire voorziening. Je vindt ons links beneden de betonnen blokken op het strandje.


Wetgeving
Het is in Zeeland niet toegestaan om zeewier te snijden.
WildWier heeft hiervoor een vergunning.


Privacy & PR
Voor PR-doeleinden maken we soms foto’s of korte video’s. Mocht je niet in beeld willen komen, laats ons dat dan even weten via de email.


Neeltje Jans

Datum en tijd:

  • wo 14 jul 2021, 11:00 uur
  • wo 04 aug 2021, 17:30 uur
  • wo 11 aug 2021, 10:00 uur

Kosten: € 68,-- p.p.

Inlichtingen: Info@wildwier.nl

Organisatie: Wildwier

Aanmelden: Ja, verplicht. Info@wildwier.nl

Terug naar overzicht