Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Koken op laarzen!

Je weet dat zeewier op je bord enorm gezond is, maar lijkt dat je een brug te ver? Trek dan je laarzen aan en kom met ons koken! Deze workshop hebben we speciaal opgetuigd voor hen die flink wat méér willen dan alleen maar zeewier zien: dit gaat over aanraken, ruiken, proeven en met zeewier koken. Koken op laarzen is een bijzondere manier om over de drempel te stappen en te ontdekken hoe jij zeewier op je bord krijgt. We slenteren langs de wilde groei van de Noorzee, waar je met laarzen en een dosis nieuwsWierigheid de basics van zeewier wordt bijgebracht. We besluiten met een buffet-aan-zee, made by all-of-us.


Prijs

€ 68,-- p.p. Max aantal deelnemers 12


Met je eigen groep
Heb je de voorkeur voor een eigen groep? Op één van bovenstaande data (mits nog vrij) of een datum naar wens (in overleg). Prijs op aanvraag.


Bereid je voor!
•Neem laarzen mee (aanbevolen), of als je die niet hebt, volstaan (alleen ‘s zomers) schoenen die nat (zout) mogen worden en je voeten beschermen tegen scherpe oesters. We lopen max 400 m.

• Check het weer en kleed je er naar (dus soms ook regenkleding)! Het is een winderige plek aan zee en meestal veel kouder dan je denkt. Neem daarom meer kleding (en winddicht) mee dan je van plan was.

• Check van te voren de lokatie. Wij hebben op het laatste moment geen tijd om je via de telefoon naar de goede plek te loodsen ;-)

• Laat bij aanmelding weten als je vegan bent of allergiën hebt.

• Helaas kunnen er geen honden mee (behalve bij privé-groep)

• Neem een bakje mee (ca. halve liter) voor als je vers zeewier mee naar huis wilt nemen om mee te koken.


Vegan of allergiën

De gerechten zijn vegetarisch en biologisch. Vegan en/of allergiën? Laat het ruim van te voren weten (bij aanmelding!)


Thuis blijven
Heb je klachten die kunnen wijzen op een vervelend virus? Blijf dan thuis, ziek goed uit. Volgende keer beter


Betaling
Graag overmaken naar: NL 32TRIO 0784 8410 12 t.n.v. VOF Outdoor-WildWier ovv naam en datum excursie.


Aanmelden en info
info@wildwier.nl (Laat naam, tel-nummer achter en evt. ‘vegan’).
Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt ontvangen!
Telefoon (alléén indien noodzakelijk): 06 20 52 63 80


Annulering

Bij slecht weer annuleren wij de excursie en ben je uiteraard niets verschuldigd. Zelf verhinderd? Laat het z.s.m. weten. Je bent ons alleen de kosten verschuldigd als je minder dan 48 uur voor aanvangstijd ons op de hoogte brengt van je afwezigheid.


Waar - N51° 38’ 30.69”, E3° 42’ 21.61”

Einde noordoostelijke havendam van Vluchthaven op Neeltje Jans. Dat is de haven ten westen van het Topshuis (grote vierkante gebouw van Rijkswaterstaat). Je moet dus niet bij het Topshuis zelf parkeren! Op googlemaps vind je de excursielocatie van Wildwier. Je kunt er helemaal met auto komen. 


Routebeschrijving:

Bus: lijn 133 - uitstappen Deltapark Neeltje Jans (500 m lopen). Auto: Vanaf N57, afslag Neeltje Jans. Einde afslag linksaf (bordje Noordzeestrand) tot je niet meer verder kan. Sla rechts af (bordje parkeren en cameratekentje). Rij het onverharde terrein op en rij met de bocht naar links door tot einde/punt havendam (bij de grote vierkanten betonnen blokken). Er is geen sanitaire voorziening. Je vindt ons links achter de betonnen blokken, op het strandje.


Wetgeving
Het is in Zeeland niet toegestaan om zeewier te snijden.
WildWier heeft hiervoor een vergunning.


Privacy & PR
Voor PR-doeleinden maken we soms foto’s of korte video’s. Mocht je niet in beeld willen komen, laats ons dat dan even weten via de email.


Einde noordoostelijke havendam van Vluchthaven op Neeltje Jans

Datum en tijd:

  • di 06 sep 2022, 16:00 uur

Kosten: € 68,-- p.p.

Inlichtingen: info@wildwier.nl (Laat naam, tel-nummer achter en evt. dieetwensen). Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt ontvangen! Telefoon (alléén indien noodzakelijk): 06 20 52 63 80

Organisatie:

Aanmelden: Ja, verplicht. Info@wildwier.nl

Terug naar overzicht