Aanmelden werkconferentie 'Koester de Oosterschelde'

Bruinvissen Safari Oosterschelde

Bruinvissen zijn de kleinste walvissen op aarde. Maar in Nederland hebben we er wel heel veel van. Op de Noordzee zwemmen er enkele tienduizenden rond. Maar de beste plek om ze te zien is Nationaal Park Oosterschelde. Hier leeft het hele jaar rond een kleine populatie bruinvissen. En als we in de zomer gaan varen, hebben we de grootste kans op mooi weer. Want omdat ze zo klein zijn, hebben we beste kans om ze te zien als er weinig golven zijn.


De excursie vertrekt vanuit de haven van Colijnsplaat. We varen met het schip de Desire waar ongeveer 30 mensen op mee kunnen. Vanaf dit schip heb je een laag standpunt en zit je dus dicht op het water. De beste manier om bruinvissen te zien.


Aan boord zijn gidsen van Delta Safari die je van alles kunnen vertellen over de kleine walvissen. Onderweg varen we ook langs de zandbanken waar de zeehonden op rusten. De schipper vaart langs enkele mossel-percelen en vertelt daar over de mosselvisserij op de Oosterschelde. De route vervolgt langs enkele hotspots voor bruinvissen en na drie uur keren we terug in de haven van Colijnsplaat. Aan boord is ook een kantine waar je koffie, thee en wat versnaperingen kan krijgen.

Op zaterdag 7 juli en vrijdag 10 augustus varen we tochten van drie uur. Op vrijdag 27 juli en 24 augustus varen we de XL Safari’s van zes uur. Let op, vanwege het getij zijn de vertrektijden wisselend.


Prijzen

Voor de normale Safari van 3 uur is de prijs € 25,- per persoon en € 15,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor de XL Safari van 6 uur is de prijs € 40,- per persoon en € 30,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Vanwege de lengte van de tocht en omdat het lastig is de bruinvissen te zien, adviseren we een leeftijd van minimaal 8 jaar.
Datum en tijd:

    Kosten: Normale Safari: € 25,- per persoon en € 15,- voor kinderen tot en met 12 jaar (7 juli en 10 augustus) XL Safari: € 40,- per persoon en € 30,- voor kinderen tot en met 12 jaar (27 juli en 24 augustus)

    Inlichtingen: info@deltasafari.nl

    Organisatie: Delta Safari www.deltasafari.nl

    Aanmelden: Ja, via info@deltasafari.nl

    Terug naar overzicht